I pressen

 

Schackmates

Schackmates har haft raketfart på siden bandets start I 2005. Et utal af koncerter er det blevet til overalt I Danmark med en succesfuld turne til Beijings og Shanghais jazzfestivaler som krydderi.
Hammond B3-orglet er absolut I centrum i denne groovende kvartet, da Martin Schack både tager sig af bassen og akkorderne på orglet, samtidig med at han er solist.

Schackmates spiller beat-jazz, jazz with a beat, og er nok den bedst sammenspillede gruppe i Danmark lige nu, med groovet fra et soulband og de melodiske og solistiske raffinementer hentet fra jazzen. Musikken udstråler både musikernes glæde ved at spille og det dybe venskab og den gensidige respekt, de har for hinanden. Bandet tager altid publikum med storm med den på én gang groovende og delikate musik, der er Schackmates varemærke.

Mårten Lundgren er den fantastiske, svenske trompetist, der har taget Danmark med storm siden han flyttede hertil for snart 10 år siden. Niels Jørgen Steens A-team, Erling Kroners Big Band, Bob Rockwell kvintet, Tivolis Big Band er nogle få af de bands, der har Mårten med, men her i Schackmates får han endelig den fremtrædende rolle, han fortjener.

Jesper Løvdal er Danmarks mest alsidige og bemærkelsesværdige saxofonist, med et spil der henter inspiration fra hele jazzens historie. Han kan høres i så forskellige konstellationer som: Kresten Osgood og Hvad er klokken, med Wolfgang Muthspiel, The Orchestra, Lovedale, Ventilator, Paal Nielsson-Love, Niels Jørgens Steens orkestre og Kwella Quartet. Modtager af bl.a. Bent Jædig Prisen 2005 samt Frederiksborg Amts Kulturpris 2003.

Karsten Bagge er en af de mest benyttede trommeslagere på den danske jazzscene lige nu – og ikke uden grund. Karsten har en mission; at få musikken til at lyde godt så godt som muligt. Hans altid musikalske lydhørhed samler, sammen med hans swingende og dynamiske trommespil, energien i bandet.

Pressen om Schackmates

Martin Schack organ trio feat. Peter Bernstein.

Pianisten/ organisten Martin Schack fra Ribe, har samlet et dreamteam af musikere til turne og indspilning af ny orgeltrio-plade i eget navn.
Trioen laver en uges turne, fra Tversted jazzy days til Kbh, Ribe, Hamburg m.fl.

Tversted jazzy days 2013 markerer således starten på dette nystartede samarbejde mellem tre musikere, som alle har en stærk musikalsk stemme, og som sætter smagfuldhed, rytmisk timing og feeling i højsædet.
Trioen vil spille jazz i internationalt format, med sange fra den amerikanske songbook og originalmateriale inspireret heraf!

Guitaristen Peter Bernstein spiller til daglig med sin faste trio med Larry Goldings og Bill Stewart. Han optræder ofte med de allerstørste navne på den internationale jazzscene. Heriblandt Brad Mehldau, Sonny Rollins, Lou donaldson, Dr Lonnie Smith og med sin egen kvartet med den legendariske trommeslager Jimmy Cobb.

Pianisten/ organisten Martin Schack  og trommeslageren Morten Lund har arbejdet sammen ved flere lejligheder. Bl.a. under turne med den Amerikanske trompetist Tom Harrell i DK, og senest på Schack’s sidste udgivelse “jazz på dansk”, hvor anmelderne bl.a. skrev:

–  ” Schacks rytmiske timing er suveræn. Han improviserer og digter videre på melodierne. Hele tiden med melodien i hjertet.

– ” Morten Lund på trommer har en evne til at spille med så meget musikalsk tyngde og indføling, at det ikke er uden grund at han er så efterspurgt”

Besætning:

Peter Bernstein: guitar
Martin Schack: hammond B3
Morten Lund: trommer